Video STArák show - video je nutné pouštět na PC, nefunguje v mobilu.
Dvě děvčata z 9. D se umístila mezi deseti nejlepšími řešiteli okresního kola Matematického klokana. Protože to bylo mezi samými "gympláky" z Uherského Hradiště nebo Uherského Brodu, tak je naše radost ještě větší. Z 1 213 řešitelů kategorie Kadet se na 3. místě umístila Bětka Pleváková. Super výkon, Bětuško! Na 8. místě skončila Veronika Krajanová. Také v mladší kategorii Benjamín jsme…
Praotec Čech, Kazi, Teta, Libuše, Přemysl, Ludmila, Bořivoj, Oldřich, Božena, Václav, Přemysl Otakar I. Nic vám ta jména neříkají? Tak to honem běžte napravit do divadla. Žáci z divadelního kroužku si už ve středu 22. března své vědomosti rozšířili nebo oprášili v divadelní hře Český středověk. Rychlý přelet středověkem dovezlo do Městského divadla Zlín brněnské divadlo Polárka. Nové…
Dne 21. března patřila Sportovní hala v Uherském Hradišti žákům I. stupně. V halové atletice soutěžilo 20 škol okresu v pěti disciplínách: běh na 30 m, skok z místa, hod míčkem, běh vytrvalostní a štafeta. Závody probíhaly ve dvou kategoriích: mladší žáci (2. a 3. ročník) a starší žáci (4. a 5. ročník). Naši školu reprezentovalo 16 žáků. Nejlepšího umístění dosáhla za…
Rádi bychom Vám oznámili, že důležitá informativní schůzka o zájezdu do Francie se bude konat v jídelně školy ve čtvrtek 23. března v 16.00 hodin. Budeme probírat program zájezdu, stravování, ubytování, pojištění a storno poplatky. Na schůzce bude přítomna i zástupkyně cestovní kanceláře Veligrad Tour paní Milena Schneyderová. Je velmi důležité, aby Vaše děti měly v pořádku…
Blíží se jaro a my jsme se po týdnu, ve kterém nás téměř každodenně provázelo sluníčko, těšili na sobotu, abychom podnikli další výlet v rámci našeho turistického kroužku. Náladu se nám ale snažila trochu pokazit ostražitá rosnička školy, paní Trubačíková. Ta po zhlédnutí všech zpravodajských serverů, které se věnují problematice předpovědi počasí, vyřkla nekompromisní ortel. V sobotu…
V pátek 17. března proběhlo na naší škole hlasování obědu na přání. Hlasovalo se po celý den o všech přestávkách a hlasující si mohli vybrat z jedenácti jídel. Podrobné výsledky hlasování V hlasovací krabici se dohromady nastřádalo 204 hlasů a s velikou převahou nad ostatními jídly zvítězila tortilla s kuřecím masem, zeleninou a dresinkem, která získala 114 hlasů. …
Žáci sedmého ročníku se nás opět snažili přesvědčit, že výuka matematiky je důležitá a má smysl. V rámci třídy prezentovali své práce na téma Čísla kolem nás. A i vy teď máte možnost si prostřednictvím této malé galerie ověřit, že čísla a matematiku můžeme najít opravdu všude. cisla_kolem_nas cisla_kolem_nas2 cisla_kolem_nas2a cisla_kolem_nas3 cisla_kolem_nas3a cisla_kolem_nas4 cisla_kolem…
Kdo by neznal Harryho Pottera, Pána prstenů nebo Letopisy Narnie? Páťáci v březnu navštívili hradišťskou knihovnu, rozšířili si obzory a dozvěděli se o tomto atraktivním literárním žánru spoustu zajímavostí. Třeba to, jak se J. K. Rowlingová dostala k psaní knih nebo že se Tolkien a Lewis nejen dobře znali, ale dokonce měli kabinet na stejné chodbě na Univerzitě v Oxfordu. Paní…
V pátek 10. března se v naší škole sešli milovníci marmelád. Staroměstští zahrádkáři uspořádali první ročník akce nazvané „Košt marmelád“. Prezentovalo se celkem 36 vzorků domácích marmelád. K ochutnání a hodnocení byly nejvíce zastoupeny výrobky z červeného a černého rybízu, meruněk, jahod a ostružin, ve výčtu však musíme jmenovat i maliny, višeň, borůvky, myrobalán, fíky,…
Druhý březnový týden patřil na naší škole žákům sedmého ročníku, kteří absolvovali lyžařský výcvikový kurz na horském hotelu Kyčerka ve Velkých Karlovicích. Sněhu na sjezdovkách v lyžařském středisku SKI SYNOT Kyčerka byl dostatek a svahy byly každý den upravené. Kurzu se zúčastnilo 94 žáků, kteří byli rozděleni do 8 družstev. Děvčata a chlapci prožili náročný, ale krásný týden na horách…
Celozrnná špaldová mouka je zdravější alternativou ke klasické hladké mouce pšeničné. Tato mouka se mele ze špaldy. Špalda je považována za zvláštní druh pšenice. Je to prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek. Současně je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Zrnko přirozeně obsahuje tři části:…
COPYRIGHT © zsstmesto.cz | TVORBA WWW STRÁNEK MACHIN.CZ