04.10.2023

Olympijský den v Kunovském lese...

V pátek 29. září 2023 se v prostorách Kunovského lesa uskutečnil tradiční přespolní běh žáků všech tříd druhého stupně pod názvem Olympijský běh Kunovským lesem. Jako první se na start postavili mladší žákyně a žáci. První na lesní pilinovou trať o přibližné délce 1600 metrů vyběhly žákyně 6. ročníku, po nich běželi žáci 6. ročníku, následovaly žákyně 7. ročníku a mladší kategorii uzavřeli žáci 7. ročníku. Napětí před startem bylo veliké. Zvláště pro ty, kteří ještě tento závod neznali a běželi ho poprvé. To znamená naši šesťáci. Vítězové jednotlivých běhů (Nicol Chaloupková 6. C, Rupert Mareček 6. B, Eva Gálová 7. B a Viktor Malík 7. D) se mohli těšit z ceny v podobě diplomu a sportovní láhve na pití, na druhém a třetím místě brali závodníci diplom a všichni samozřejmě sladkou odměnu. Poté se závodnice a závodníci přesunuli do školy a uvolnili závodní trať svým starším spolužákům.

Po mladší kategorii se postavili na start starší žáci a žákyně. Tato kategorie začala závodem dívek 8. ročníku. Vítězkou se stala Nela Dosedělová z 8. E. Po dívkách vybíhali na trať naši kluci z 8. ročníku. Tam jednoznačně zvítězil Tobiáš Bardoň z 8. D. Jako třetí vyrazily na trať odběhnout svůj závod žákyně 9. ročníku. Ten nakonec ovládla a všechny své soupeřky nechala za zády Agáta Balíčková z 9. C. Nejprestižnější závod nejstarších chlapců sliboval poměrně velké drama. Na startu se opět po roce potkali dva výborní vytrvalci a bylo jen otázkou momentální formy a rozpoložení, kdo proběhne cílem jako první. Vloni vyhrál Michal Huňka. Letos byl tím šťastnějším Tomáš Huťka z 9. C, a tak si kluci celkové pořadí prohodili. Za zmínku také stojí, že běželi stále stejnou trať nejrychleji za posledních 20 let. Ona dobrá konkurence udělá vždy své… Třetímu v pořadí „utekli“ o více než minutu.

A abychom celou soutěž udělali ještě více zajímavou, tak jsme opět vyhlásili, i když letos tajně, soutěž družstev. Podle předem stanovených pravidel vyhraje ta třída, která bude mít nejnižší součet umístění prvních pěti kluků a pěti holek. V letošním roce se to podařilo třídě 8. E, kde především holky zaběhly výborně a velkou měrou se zasloužily o vítězství třídy.

Počasí bylo pro přespolní běh zcela fantastické. Ráno trochu rosa, pak vylezlo sluníčko a rychle osušilo mokrou trávu. Letos opět vyhráli všichni, kteří v pořádku doběhli do cíle a tohoto našeho tradičního závodu se zúčastnili. Celá soutěž proběhla bez zranění a všichni se vrátili do cíle v pořádku. Letos to bylo celkem 251 účastníků - o něco méně běžců a běžkyň než vloni. Termín závodu po dni volna udělal s účastí bohužel své. Těm nejrychlejším ještě jednou gratulujeme a budeme se společně těšit na příští rok…